images/blog/v2-5-cover.webp

Pistekirjanpito päiväkirjamerkintää tehdessä myös jälkikäteen

AMPUMA – SÄHKÖINEN AMPUMAPÄIVÄKIRJA Ampuman uusin versio 2.5 tuo mukanaan monipuolisemman ja älykkäämmän ampumapaikkojen, aseiden ja urheilulajien valinnan päiväkirjamerkintää tehdessä.

Jatkossa päiväkirjamerkintään on mahdollista lisätä pistekirjanpito, vaikka päiväkirjamerkintä olisikin lukittu allekirjoituksella. Pistekirjanpidon tekemistä on sujuvoitettu uudella kirjaamismekanismilla.

Lisäksi sovellusta on muutettu siten, että se pitää muistissaan päiväkirjamerkintäsi, aseesi ja ampumapaikat, jolloin päiväkirjamerkintöjen tekeminen huonoissa verkoissa tai jopa ilman verkkoa on helpompaa.

Päivitykset ovat saatavilla App Storesta ja Play Storesta .

Ampumapaikat kartalla

Ampumapaikkojen selaamisesta on tehty helpompaa ja nopeampaa uuden karttanäkymän sekä etäisyyden mukaan tehdyn lajittelunäkymän avulla.

Ampumapäiväkirja sisältää jo monia ampumapaikkoja
Ampumapaikat kartalla

Karttanäkymässä näet kaikki Ampumaan lisätyt ampumapaikat yhdellä silmäyksellä. Voit helposti pyyhkäistä ja tarkentaa oikealle alueelle. Karttojen toimivuuteen ja sulavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Aiemmissa versioissa esiintynyt takkuaminen on saatu karsittua pois.

Ampumapaikat etäisyyden mukaan
Ampumapaikat etäisyyden mukaan

Uusi ampumapaikat etäisyyden mukaan lajitteleva näkymä nopeuttaa oikean ampumapaikan löytämistä. Mikäli olet sallinut paikkatiedon käytön sovelluksessa, saat heti listan lähimpänä sinua olevista ampumapaikoista.

Vähemmän rullailua päiväkirjamerkintää tehdessä

Ampumapäiväkirja koki muutoksen myös tavassa, jolla aseet esitetään päiväkirjamerkintää tehdessä. Nyt aseet näytetään selkeämmässä ja visuaalisemmassa listassa vanhan pudotusvalikon sijaan.

Aseiden valinta päiväkirjamerkintää tehdessä on helpompaa selkeästä listasta
Uusi asevalikko päiväkirjamerkintää tehdessä

Mikäli aseita on paljon, on niitä isoista painikkeista ja koko näytön täyttävästä listasta helpompi ja nopeampi valita. Parhaimmillaan asevalinta on poks ja poks: lista auki, aseen klikkaus. Valmis!

Älykäs lajivalikoima

Ylimääräistä rullailua vähentää myös Ampuman älykäs lajivalikoima. Älykäs lajivalikoima näyttää sinulle vain ne lajit, joita valitulla asetyypillä voidaan ampua. Tällöin turhat lajit, kuten 10 metrin ilmakivääri – vaikka valittuna on pistooli – jätetään esittämättä. Pienemmästä lajilistasta lajien valitseminen on selkeämpää ja nopeampaa.

Pistekirjanpito päiväkirjamerkintää tehdessä myös jälkikäteen

Paljon toivottu mahdollisuus lisätä pistekirjanpito myös allekirjoituksen lisäämisen jälkeen on nyt mahdollista!

Pistekirjanpidon lisääminen on nyt mahdollista myös ampumapäiväkirjamerkinnän allerkirjoittamisen jälkeen
Pistekirjanpidon lisääminen on nyt mahdollista myös ampumapäiväkirjamerkinnän allerkirjoittamisen jälkeen

Aiemmin päiväkirjamerkinnän allekirjoittaminen lukitsi päiväkirjamerkinnän täysin, jotta mahdollisia vääristeleviä muutoksia ei tehtäisi. Sekä käyttäjäpalautteen että kehittäjän oman kokemuksen mukaan on kuitenkin perusteltua, että pistekirjanpidon voi tallentaa myös allekirjoituksen jälkeen. Usein kirjanpito valmistuu vaikkapa kisoissa vasta myöhemmin, mutta ammunnanjohtajalta olisi hyvä kerätä allekirjoitus heti tapahtuman päätteeksi. Nyt se on mahdollista!

Uusi pistenäppäimistö

Pisteiden kirjaamista on sujuvoitettu uudella koko näytön täyttävällä pistenäppäimistöllä, joka tukee pisteitä nollasta napakymppiin.

Suurikokoinen näppäimistö helpottaa pistekirjanpidon lisäämistä ampumapäiväkirjaan.
Suurikokoinen näppäimistö helpottaa pistekirjanpidon lisäämistä ampumapäiväkirjaan.

Ei siis enää puuduttavaa ylimääräistä näpyttelyä pistetauluihin ammuttaessa! Yksi painallus per laukaus riittää. Myös desimaalin tarkkuudella tehtävässä pistekirjanpidossa käytetään uutta suurnäppäimistöä, joten pistekirjanpito on nyt sujuvaa ja suoraviivaista.

Parempi tuki heikoille verkoille

Ampuman toimintaa on muutettu siten, että se pitää nyt muistissaan päiväkirjamerkintöjen tekemiseen liittyviä tietoja. Sovelluksen ei tarvitse ladata niitä käynnistyessään, jolloin merkintöjen tekeminen heikoissa verkoissa onnistuu.

Päivitykset ovat saatavilla App Storesta ja Play Storesta .

Samanlaisia kirjoituksia

images/blog/v3-10-bugfixes-cover.webp

Uutta Ampuma-mobiilisovelluksen versiossa 3.10

Versio 3.10 on ylläpitopäivitys, jossa on päivitetty teknisiä riippuvuuksia ja korjattu bugeja konepellin alla.

Lue lisää
images/blog/v3-0-cover.webp

Sujuvampaa aseiden ja ampumapaikkojen lisäämistä, uusi profiilisivu

AMPUMA – SÄHKÖINEN AMPUMAPÄIVÄKIRJA Ampuman versio 3.0 tuo uudistetun päänäkymän, jossa ampumapäiväkirja ja aseet ovat kootusti saatavilla profiilisivun alla.

Lue lisää
images/blog/v3-9-cover.webp

Uutta Ampuma-mobiilisovelluksen versiossa 3.9

Uutuutena mahdollisuus lisätä myös muita, vapaamuotoisia suorituksia päiväkirjamerkintöihin. Lisäksi pieniä käytettävyysparannuksia, bugikorjauksia ja teknistä ylläpitoa.

Lue lisää