Tietosuojaseloste

JavOps Oy (”JavOps” tai ”me”) käsittelevät Ampuma-ampumapäiväkirjasovelluksen (”Ampuma-sovellus”) käyttäjien sekä Ampuma-verkkosivujensa ampuma.com (”Verkkosivu”) vierailijoiden henkilötietoja.

Tässä Tietosuojaselosteessa ”Ampuma-palvelulla” tarkoitetaan sekä Verkkosivua että Ampuma-sovellusta. Tässä Tietosuojaselosteessa ”Käyttäjä” tai ”sinä” tarkoittavat meidän asiakkaita, edustajia ja muita Asiakasorganisaation valtuutettuja käyttäjiä, potentiaalisia asiakkaita sekä Ampuma-palvelun Käyttäjiä.

Tietosuojaselosteessa kerromme esimerkiksi käsittelemistämme henkilötiedoista, henkilötiedon käsittelyn tavoista sekä siitä, miten voit käyttää oikeuksiasi (esimerkiksi oikeus vastustaa, oikeus saada pääsy tietoihisi).

Osaan palveluistamme saattaa soveltua erillinen tietosuojaseloste. Mikäli erillistä tietosuojaselostetta sovelletaan tiettyyn palveluun, julkaisemme selosteen kyseisen palvelun yhteydessä.

Voimme päivittää ajoittain tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasainen versio on Verkkosivuillamme. Emme tee merkittäviä muutoksia tähän Tietosuojaselosteeseen tai rajoita Käyttäjien tämän Tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksia ilmoittamatta tällaisista muutoksista.

1. REKISTERINPITÄJÄ(T)

Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan sellaiseen henkilötietojen käsittelyyn, jossa JavOps toimii rekisterinpitäjänä.

JavOps Oy toimii rekisterinpitäjänä Käyttäjien henkilötietoja käsiteltäessä ja määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot.

2. JAVOPSIN YHTEYSTIEDOT

Nimi: JavOps Oy
Y-tunnus: 3851717-9
Postiosoite: Näkinkuja 7a A 29, 00530 Helsinki, Suomi
Sähköpostiosoite: tuki@ampuma.fi
Tukisivusto: support.ampuma.com

JavOps on nimittänyt tietosuojavastaavan, johon voit ottaa yhteyttä yllä olevien yhteystietojen kautta.

3. KÄSITELTÄVÄT HENKILÖTIEDOT JA TIETOLÄHTEET

Keräämme ja käsittelemme kahdentyyppisiä henkilötietoja: Käyttäjätietoja sekä Analytiikkatietoja.

Käyttäjätiedot

Käyttäjätiedot ovat henkilötietoja, joita JavOps kerää suoraan sinulta tai asiakasorganisaatiolta, jonka lukuun käytät Ampuma-palveluita (”Asiakasorganisaatio”). Voimme kerätä Käyttäjätietoja Käyttäjiltämme tai Asiakasorganisaatioiltamme eri tavoin, esimerkiksi solmittuamme palvelusopimuksen Asiakasorganisaation kanssa tai Käyttäjän rekisteröityessä Ampuma-palveluun, tilatessa uutiskirjeemme tai täyttäessä lomakkeen. Huomaathan, että keräämme myös tietoja koskien maksutapahtumia ja maksuja, joita suoritat Ampuma-palveluidemme kautta.

Käyttäjätiedot, jotka ovat välttämättömiä Ampuma-palvelun käyttämiseksi

Seuraavien henkilötietojen kerääminen ja käsitteleminen on tarpeellista, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme sinua sekä Asiakasorganisaatioitamme kohtaan sekä noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme.

Solmittuamme palvelusopimuksen Asiakasorganisaation kanssa, Asiakasorganisaatio antaa meille koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Rekisteröityessäsi Ampuma-palveluun ja luodessasi käyttäjätilin, tulee sinun antaa meille seuraavat tiedot: 

  • Käyttäjänimi
  • Sähköpostiosoite 
  • Maa

Vapaavalintaisesti annettavat käyttäjätiedot

Käyttö- tai asiakaskokemuksesi saattaa olla parempi, jos annat meille seuraavia tietoja:

Käyttäjätilisi lisätiedot

  • Kuva
  • Koko nimi
  • Paikkakunta
  • Sijaintitieto (jos olet antanut luvan sijaintitietosi käsittelyyn)
    • Sijaintitietoa voidaan käyttää mm. ampumapaikkojen ehdottamiseen, mutta tietoa ei tallenneta mihinkään
  • Muu tieto, jonka annat meille tiliäsi luodessa tai tilitietoja muuttaessasi
  • Maksuvälinetiedot, kuten maksuvälineesi numero ja voimassaolopäivämäärä
    • tietoja vaaditaan käyttäjätilin lisenssitason muuttamiseksi Ampuma-palvelun kautta, mutta JavOps ei säilytä tietoja, sillä JavOps käyttää ulkopuolista maksupalveluntarjoajaa maksujen käsittelyyn

Muut tiedot. Käsittelemme myös muita tietoja, joita saatat antaa meille:

  • Tiedot, jotka annat meille käyttäessäsi palveluitamme
  • Markkinointisuostumukset ja -kiellot
  • Tiedot, jotka annat meille puhelimitse tai sähköpostitse tai chatin kautta, mukaan lukien tallenteet asiakaspalveluun soittamista puheluistasi

Sinulta sekä Asiakasorganisaatioltamme keräämiemme Käyttäjätietojen lisäksi käsittelemme henkilötietoja, jotka kolmannet palvelun tarjoajat antavat sinusta. 

Jos yhdistät tai kirjaudut käyttäjätililtäsi Facebookiin tai Googleen, Facebook ja Google jakavat kanssamme henkilötietojasi kuten profiilikuvasi sekä Facebook-tunnuksesi.

Analytiikkatiedot

Vaikka emme tavallisesti käytä Analytiikkatietoja henkilöiden tunnistamiseen, saatat joskus olla tunnistettavissa niistä joko suoraan taikka välillisesti yhdistettynä Käyttäjätietoihin. Näissä tapauksissa Analytiikkatiedot katsotaan henkilötiedoiksi soveltuvan lainsäädännön tarkoittamalla tavalla ja käsittelemme niitä henkilötietoina.

Analytiikkatiedot, joita saatamme kerätä automaattisesti, kun käytät Ampuma-palveluita tai vierailet niissä: 

Laitetiedot. Voimme kerätä seuraavia tietoja teknisistä laitteista, joita käytät käyttäessäsi Ampuma-palveluita: 

  • Laite ja laitenumero, laitteen IMEI-numero
  • Maa
  • IP-osoite
  • käytetty selain ja selainversio
  • käyttöjärjestelmä
  • internetpalveluntarjoaja
  • laitteesi mainostunniste
  • laitteesi vierailijatunniste

Käyttötiedot. Voimme kerätä tietoja Ampuma-palvelun käytöstäsi, kuten:

  • aika, jonka olet käyttänyt Ampuma-palveluissa
  • käyttötietoa Ampuma-palveluista
  • tietoa Ampuma-palvelun kautta tekemistäsi tilauksista
  • vierailujesi ajankohdat ja päivämäärät Ampuma-palveluissa
  • Ampuma-palvelun osiot, joilla vierailit

Evästeet

Käytämme Analytiikkatiedon keräämiseen ja säilyttämiseen eri teknologioita, kun Käyttäjä vierailee Ampuma-palveluissamme. Näihin teknologioihin kuuluvat esimerkiksi evästeet ja web beacon -teknologiat.

Eväste on pieni, Käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internetsivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden Ampuma-palvelun käyttöä sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan Ampuma-palveluitamme ja paremmin palvelemaan Käyttäjiämme. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Käyttäjät voivat estää evästeiden käytön selaimessaan tai asettaa selaimensa varoittamaan, kun evästeitä yritetään asentaa. 

Huomaathan, että jotkin Ampuma-palveluidemme osat eivät ehkä toimi oikein, mikäli evästeiden käyttö on estetty.

”Web Beacon” on teknologia, joka mahdollistaa verkkosivujen ja sähköpostien lukijoiden tunnistamisen esimerkiksi havaitsemalla, mikäli sähköposti on luettu.

Verkkoanalytiikkapalvelut

Ampuma-palvelut voivat käyttää verkkoanalytiikkatyökaluja Analytiikkatietojen ja raporttien koostamiseksi palveluiden käytöstä, jotta voimme parantaa palveluitamme.

Mainos- ja vierailijatunnisteet

Ampuma-palvelut eivät tällä hetkellä käytä, mutta voivat tulevaisuudessa käyttää pseudonymisoituja tunnisteita seuratakseen ja ennustaakseen sovellukseen ja palveluun liittyvää käyttöäsi.

4. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA OIKEUSPERUSTEET

Tarkoitukset

JavOps käsittelee henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

Tarjotaksemme Ampuma-palveluitamme ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme (käsittelyn oikeusperuste: sopimuksen täytäntöönpano ja oikeutettu etu)

JavOps käsittelee henkilötietojasi tarjotakseen sinulle Ampuma-palveluita sinun ja JavOpsin tai Asiakasorganisaation ja JavOpsin välillä solmitun sopimuksen mukaisesti.

Käytämme tietoja soveltuvin osin esimerkiksi maksutapahtumien ja palautusten käsittelemiseksi sekä tarjotaksemme kumppaneillemme tarvittavat tiedot palveluiden toimittamiselle. Mikäli otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseksi ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme (käsittelyn oikeusperuste: lakisääteinen velvoite)

JavOps käsittelee tietoja hallinoidakseen ja täyttääkseen lakisääteiset velvoitteensa. Tämä käsittää tietojen käsittelemisen kirjanpitovelvollisuuksien noudattamiseksi ja tietojen tarjoamisen asianmukaisille viranomaisille, kuten veroviranomaisille.

Vaateiden käsittelemiseen ja oikeudellisiin menettelyihin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

JavOps voi käsitellä henkilötietoja oikeudellisten vaateiden, perinnän ja oikeudellisten menettelyiden yhteydessä. Voimme myös käsitellä tietoja petoksen ja palveluidemme väärinkäytön ehkäisemiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden vuoksi.

Asiakasviestintään ja markkinointiin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

JavOps voi käsitellä henkilötietojasi ottaakseen yhteyttä sinuun Ampuma-palveluun liittyvissä asioissa ja ilmoittaessaan Ampuma-palveluita koskevista muutoksista. Käytämme henkilötietojasi lisäksi markkinoidaksemme Ampuma- tai muita JavOpsin palveluita sinulle.

Laadun parantamiseksi ja käyttötrendien analysoimiseksi (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

Voimme käsitellä Ampuma-palvelun käyttöä koskevia tietojasi parantaaksemme Ampuma-palveluidemme laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia Ampuma-palvelun käyttöön liittyviä trendejä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja asiakastyytyväisyyskyselyihin varmistaaksemme, että Ampuma-palvelumme vastaavat toiveitasi. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

Käsittelyn oikeusperusteet

JavOps käsittelee henkilötietojasi hoitaakseen sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutensa sinua tai Asiakasorganisaatiota kohtaan sekä hoitaakseen lainmukaiset velvollisuutensa. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme sinun oikeuteesi yksityisyyteen ja tarjoamme sinulle esimerkiksi helpot keinot kieltäytyä markkinointiviestinnästämme ja käytämme pseudonymisoituja tietoja tai yhdistettyjä tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa, aina kun se on mahdollista.

Joissain Ampuma-palvelun osissa saatetaan pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelylle. Näissä tapauksissa voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

Käyttämällä Ampuma-palveluita tai liittymällä, yhdistämällä tai avaamalla Ampuma-palvelut, sitoudut ja hyväksyt tämän Tietosuojaselosteen ehdot, mukaan luettuna Ampuma-palvelun yhteydessä kerättyjen henkilötietojesi keräämisen, käsittelyn, siirtämisen ja käytön. Jos et hyväksy mitään tässä lueteltuja ehtoja, tulee sinun lopettaa Ampuma-palvelun käyttö. Lisäksi tiedostat ja vahvistat, että sinun ei tarvitse antaa meille henkilötietojasi ja että henkilötietojen antaminen meille on vapaaehtoisesta.

5. SIIRTO EUROOPAN ULKOPUOLISIIN VALTIOIHIN

JavOps säilyttää henkilötietojasi ensisijaisesti Euroopan talousalueella. Käyttämämme palveluntarjoajat toimivat kuitenkin useilla maantieteellisillä alueilla. Me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietoja valtioihin, tai saada niihin pääsyn Euroopan talousalueen tai asuinvaltiosi ulkopuolisissa valtioissa.

Suoritamme toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojesi suojan taso on riittävä siellä, missä henkilötietojasi käsitellään. Järjestämme riittävän suojauksen henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin palvelutarjoajiemme kanssa solmimillamme Euroopan komission hyväksymiin mallisopimuslausekkeisiin perustuvilla sopimuksilla taikka muilla vastaavilla järjestelyillä.

Lisätietoa henkilötietojen siirroista voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

6. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT

Jaamme henkilötietojasi ainoastaan JavOpsin organisaation sisällä ja ainoastaan siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin.

Emme jaa henkilötietoja JavOpsin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista olosuhteista ole käsillä:

Jakaminen on tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin sekä jakaminen valtuutetuille palveluntarjoajille

Niiltä osin kuin kolmansien osapuolten on tarpeen saada pääsy henkilötietoihin Ampuma-palvelun suorittamiseksi, tarjoamme tällaisille kolmansille osapuolille tietojasi käsiteltäväksi meidän lukuumme. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietoja käsiteltäväksi meille palveluita tarjoaville valtuutetuille palveluntarjoajille (mukaan lukien tietojen säilytys-, kirjanpito-, myynti- ja markkinointipalveluita tarjoaville alihankkijoillemme) sekä maksupalveluita tarjoaville palveluntarjoajille maksujesi käsittelyä varten.

Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja JavOpsin lukuun, JavOps on huolehtinut asianmukaisista sopimuksellisista ja organisatorisista toimenpiteistä varmistaakseen henkilötietojen käsittelyn tapahtuvan yksinomaan tässä Tietosuojaselosteessa mainittujen tarkoitusten toteuttamista varten sekä soveltuvien lakien, säännösten ja ohjeidemme mukaisesti, noudattaen asianmukaisia salassapitovelvollisuuksia ja turvatoimia.

Muistathan, että luovuttaessasi henkilötietojasi suoraan kolmannelle osapuolelle esimerkiksi Ampuma-palvelussamme olevan linkin kautta, henkilötietojen käsittely perustuu tavallisesti kyseisen kolmannen osapuolen omiin tietosuojaselosteisiin ja käsittelyperiaatteisiin.

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja JavOpsin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos perustellusta syystä uskomme, että pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttäminen on kohtuudella tarpeen (i) minkä tahansa soveltuvan lain, sääntelyn, ja/tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rikoksen taikka tietoturvaongelman tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi ja tällaisen asian käsittelemiseksi; ja/tai (iii) JavOpsin tai Käyttäjiemme etujen tai omaisuuden turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi tai yleisen edun turvaamiseksi lainsäädännön mukaisesti. Mikäli mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisesta siirrosta ja käsittelystä.

Muista oikeutetuista syistä

Mikäli JavOps on osapuolena sulautumisessa, liiketoimintakaupassa tai muussa yrityskaupassa, voimme luovuttaa henkilötietoja kyseisessä yrityskaupassa mukana olevalle kolmannelle osapuolelle. Varmistamme tällöin kuitenkin kaikkien henkilötietojen pysymisen luottamuksellisina. Tässä tapauksessa kerromme siirrosta niin pian kuin on kohtuullisesti katsoen mahdollista Käyttäjille, joiden henkilötietoja siirto koskee tai joiden henkilötietojen käsittelyyn soveltuu eri tietosuojaseloste.

Nimenomaisella suostumuksella

Voimme luovuttaa henkilötietoja JavOpsin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista kuin edellä mainituista syistä silloin, kun meillä on siihen nimenomainen suostumuksesi. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa veloituksetta ottamalla meihin yhteyttä.

7. SÄILYTYSAIKA

JavOps ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin lainsäädännön salliman enimmäisajan ja ainoastaan niin kauan, kun on tarpeellista Ampuma-palvelun tai niiden osan tarjoamiseksi. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti.

Useimmat henkilötiedot, jotka koskevat Käyttäjän Ampuma-palvelun käyttäjätiliä hävitetään 90 päivän kuluessa siitä, kun Käyttäjä on poistanut Ampuma-palvelun käyttäjätilinsä. Tämän jälkeen voimme säilyttää osaa Käyttäjän käyttäjätiliin yhdistettäviä tietoja niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin lainmukainen syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyn, sisäisen raportoinnin, markkinoinnin tai kirjanpitovelvollisuuden vuoksi. Kaikki Käyttäjän käyttäjätiliin yhdistettävä henkilötieto hävitetään 10 vuoden kuluessa siitä, kun Käyttäjä on poistanut Ampuma-palvelun käyttäjätilinsä, ellei tietojen säilyttäminen ole poikkeuksellisesti tarpeen esimerkiksi oikeustoimia varten.

Analytiikkatiedot Käyttäjistä, joilla ei ole Ampuma-palvelun käyttäjätiliä, säilytetään 90 päivää.

8. SINUN OIKEUTESI

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin. Voit nähdä tiettyjä tietojasi Ampuma-palvelun käyttäjätilisi kautta tai pyytämällä meiltä kopion keräämistämme henkilötiedoistasi.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli käsittely perustuu Käyttäjän antamaan suostumukseen, Käyttäjä voi veloituksetta peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa Käyttäjän mahdollisuuksia käyttää Ampuma-palveluitamme. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsittelemien henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan tai täydentämään säilyttämämme virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot ottamalla meihin yhteytä. Voit korjata tai päivittää joitakin sinua koskevia henkilötietojasi Ampuma-palvelun käyttäjätilisi kautta.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus vastustaa

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin Ampuma-palveluidemme tarjoamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Vastustaminen saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Ampuma-palveluitamme.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi, kun poisto-, korjaus- tai vastustuspyyntösi ovat käsiteltävänä ja/tai, kun meillä ei ole oikeutettuja perusteita käsitellä tietojasi. Tämä saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Ampuma-palveluitamme.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Yllämainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä ylläoleviin osoitteisiin kirje tai sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot: Käyttäjän koko nimi, yrityksen nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme pyytää Käyttäjän henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä tai periä käsittelymaksun pyynnöistä, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

9. SUORAMARKKINOINTI

Käyttäjällä on oikeus kieltää meitä käyttämästä Käyttäjän henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksessa tehtävään profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti, taikka käyttämällä Ampuma-palvelun toimintoja tai suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

10. VALITUKSEN TEKEMINEN

Mikäli Käyttäjä katsoo, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, hän voi tehdä asiasta valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Paikallisena valvontaviranomaisena toimii Suomessa tietosuojavaltuutettu tietosuoja.fi. Vaihtoehtoisesti Käyttäjä voi tehdä asiasta valituksen asuinpaikkansa paikalliselle valvontaviranomaiselle.

11. TIETOTURVALLISUUS

Käytämme hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä sekä fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Käyttämiämme toimenpiteitä ovat esimerkiksi tietojen salaus, pseudonymisointi, palomuurit, turvalliset tilat ja järjestelmät, jotka on suojattu rajoitetuin pääsyoikeuksin. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, vikasietoisuuden ja palautettavuuden varmistamiseksi. Testaamme säännöllisesti Ampuma-palveluamme, järjestelmiämme ja muuta laitteistoa haavoittuvuuksien varalta.

Mikäli tietoturvatoimenpiteistä huolimatta tapahtuu tietoturvaloukkaus, jolla on todennäköisesti haitallisia vaikutuksia Käyttäjien yksityisyydelle, ilmoitamme loukkauksesta soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla asiaankuuluville Käyttäjille ja muille vaikutusten alaisille osapuolille, sekä soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatiessa viranomaisille niin pian kuin mahdollista.